Buğday Ruşeym Yağı & Kapsülü / triticum sativum / wheat germ oil



İnsanlığın en temel besinlerinden olan buğdaya besin değerini kazandıran bileşenlerin büyük kısmı buğdayın ruşeyminde bulunmaktadır. Bu değerli bölüm buğdayın işlenmesi sırasında sınai endişeler ile (unun raf ömrünü kısalttığı için, beyaz ekmeğe olan talepten dolayı) ayrılmakta, besin değeri yüksek maddeler undan uzaklaştırılmaktadır.
Ruşeymden elde edilen ruşeym yağında doğal E Vitamini, Alpha, Beta ve Gama Tokoferol, omega 9, omega 6 ve omega 3 bulunmaktadır.
 
Buğday Ruşeym Yağı
İçerik Bilgileri 100 gr.'da Yağ Asidi Profili (%)
 
  • Palmitik asit – 16.2
  • (omega 9) Oleik asit – 14.5
  • Gadoleik asit – 4.2
  • (omega 6) Linoleik asit – 49.9
  • (omega 3) Linolenik asit – 11.3
  • D-alfa-tokoferol – 2.99
  • Toplam Fenolik (mg Gallik As.) – 0.029
 
  • Kullanımı: Yetişkinler; tercihen yemeklerden önce günlük 2-3 tatlı kaşığı Ruşeym Yağı veya 1000 mg.lık 2-3 yumuşak kapsül içebilir. Çocuklar günlük 2-3 çay kaşığı Ruşeym Yağı veya 500 mg.lık 2-3 yumuşak kapsül içebilir.
  • Saklama Koşulları: Oda sıcaklığında ve kuru yerde muhafaza ediniz. Güneş ışığından koruyunuz.
 
  • İlaç değildir.